5 de gener del 2009

Carta als reis mags de l’orient 2009.

Davant la incertesa que planteja aquest any 2009, no em puc estar d’escriure la meva carta als Reis Mags d’Orient. Espero que ells sí que m’escoltin. Ho dic perquè als catalans, últimament i sobretot a Madrid, no ens fan massa cas.

Primer de tot, però, reivindico que durant l’any no fem un esforç per no perdre les nostres tradicions. No sé el motiu però sembla que en aquest país ens avergonyim de celebrar el Nadal perquèi tot el que té a veure amb l’esperit nadalenc s’amaga. De Nadal, el que sí tenim i per partida doble, són uns germans que gaudeixen de més poder polític i mediàtic del que als catalans ens convindria. Bromes a banda, puc assegurar-vos que en tot l’edifici del Parlament de Catalunya no he trobat ni un trist pessebre ni un arbre de Nadal ni res de res que representi l’esperit nadalenc. I això, és un senyal inequívoc d’aquesta pèrdua d’espiritualitat que pateix Europa i molt especialment Catalunya. I és que, sembla, que a l’actual tripartit tot el que tingui a veure amb les tradicions religioses li molesti.

El primer regal que demano al Reis de l’Orient és més espiritualitat per a tots i en especial per als catalans. És imprescindible per estar en pau amb nosaltres mateixos i, per tant, amb els nostres familiars, veïns… amb el món. Aquesta espiritualitat ens ha d’impregnar de paciència, de respecte i de llibertat, que no de libertinatge. I ens ha d’ajudar a entendre qui som, d’on venim i a on anem. D’això últim, que prenguin bona nota els senyors del tripartit. Aquest primer regal, pot ajudar molt als joves que, massa sovint, van a la deriva, sense rumb.

En segon lloc, us prego, sabis d’Orient ,que ens porteu salut i feina, dues coses complementàries i bàsiques, que no ens poden faltar per afrontar amb èxit aquest nou any dos mil nou. Per la salut, perquè durant el nou any hi poguem dedicar tots els esforços que calguin per eradicar les epidèmies dels segles XX i XXI. Per la feina, perquè sigui un dret que tothom pugui exercir. Com deia Sant Benet: “Treballa que no estaràs trist".

Si els Mags ens porten aquest tres regals ja ens podem donar per satisfets.
Bon any a tothom!

Benet Maimí