14 de febrer del 2010

Temes claus per al desenvolupament econòmic d’Arenys (II)

Continuem parlant d’economia arenyenca, si us sembla, perquè a banda del mercat municipal hi ha un altre que també em preocupa molt. Es tracta del polèmic projecte de la tercera platja. Què ha de fer el govern d’Arenys amb el projecte de passeig marítim Arenys–Canet? Molt senzill: actuar amb sentit comú. Què vol dir això? Actuar amb coherència, tenint en compte el que volen i volem els arenyencs. La resposta és molt evident al carrer. Amb tot, jo animo, si és que no en tenen prou, al govern d’Arenys a que la famosa regidoria de Participació Ciutadana s’atreveix a fer una consulta popular respecte al tema en qüestió: què fem amb els aparcaments i amb l’accés rodat a la platja?

A CiU volem el passeig marítim, però sempre i quan permeti que hi hagi accés rodat i que es respecti un espai sostenible -faltaria més!- per aparcar-hi. És una platja immensament gran i espaiosa i hi cap tothom. Si es fa al contrari, no hi arribarà ni la gent d’Arenys ni la gent que ve de fora, que ens visita perquè se sent atreta per les nostres magnífiques platges. Si fóssim intel•ligents el que hauríem de fer és atreure’ls cap al nucli urbà i utilitzar la platja com un element de dinamització econòmica per a la nostra vila que tanta falta li fa en aquests moments! No hem d’oblidar que malgrat tot seguim tenint vocació turística o al menys l’hauríem de tenir.

Creiem que la tercera platja ha d’estar endreçada però també que ha de ser un espai útil i accessible per a tots, i per això hem demanat al govern municipal que ensenyi i demostri a la ciutadania que hi ha un projecte paral•lel encara que sigui amb paper de calca. Que s’expliqui que és possible arribar-hi amb vehicle i també encabir-hi aparcament per estacionar-hi un nombre important de vehicles. Ara, mal col•locats, en els moments punta de l’estiu, hi caben un miler de cotxes. Que passaria si l’estiu del 2010, realment es fes realitat el projecte que vol portar el govern municipal tal com està ara? Que seria una bogeria. L’accés del Portinyol es col•lapsaria amb vehicles d’Arenys i de fora que trobarien barrat el pas. Que haurà de fer la policia: tancar l’accés al port per evitar el caos? En definitiva, el que volen fer és el contrari del que toca: treure la gent del port, perjudicar la restauració del port i a les guinguetes de la platja, i no pas atreure la gent de fora, oferir instal•lacions i facilitar-los l’accés al poble, a la platja i estirar-los perquè es quedin a la vila i ens ajudin a crear riquesa i negoci. Cal entendre el recorregut de manera global: la platja, el port i finalment l’eix comercial de la Riera, la urbanització de la qual mereixerà que en parlem més endavant .

Resumint: el desenvolupament econòmic d’Arenys té una clau i és la següent: Platja, Port i Riera, sense menysprear la zona industrial, i aquests són els eixos que hem de potenciar si realment volem posar el nostre poble en el mapa... Us sona aquest eslògan?