8 de juliol del 2011

De Rodriguez a Pérez.... o no!

Ahir al vespre, la calor no em deixava descansar, vaig repassar la premsa del dia, fer algunes anotacions per reunions que tenia programades, llegir alguns documents pendents, ja sabeu... moment de reflexió i anàlisi, petits espais per poder endreçar el frenètic dia a dia. Però ahir, estava especialment filosòfic i em vaig aturar a una noticia en relació als moviments del vicepresident i precandidat a temps parcial Rubalcaba, la veritat és que no vaig prestar massa atenció al contingut, una mica ferragós tot sigui dit, si no que vaig reparar en una qüestió més formal, més aviat estètica que en va fer somriure i reflexionar, segurament ho tindria que haver fet abans, però va ser ahir... els cognoms, aquesta és la qüestió, més aviat la no utilització de determinats cognoms, m’explico, tots coneixem al ministre Rubalcaba, però en realitat es diu Pérez de primer cognom, més clar és el cas del president Zapatero, ZP pels amics, que té per primer cognom Rodríguez. Amb aquesta idea vaig dirigir-me a Internet a esbrinar quina posició ocupen aquests cognoms silenciats i amagats al rànquing estatal, segons algunes planes consultades els cognoms Rodríguez i Lopez ocupen la posició quarta i cinquena, per darrera de Garcia, Gonzalez i Fernández, dels cognoms més estesos a l’estat espanyol.

Quina és la raó que fa que els candidats socialistes utilitzin el segon cognom per fer campanya? És una raó sentimental? Tenen dubtes d’utilitzar un cognom tant freqüent i estès? Tenen el mateix “spin doctor”?

Això em fa fer pensar en una pel•lícula menor d’Eddie Murphy, “Su distinguida Señoría” on es radiografiava el món d’interessos i prebendes al congrés d’Estats Units, en aquest film, el protagonista un bon vivant, assoleix un seient a la càmera de representats nord-americana amb un fàcil eslògan “Johnson, el nom que ja coneix”. A diferència de l’histriònic Eddie Murphy sembla que els candidats socialistes prefereixen que els seu cognom no sigui massa conegut, ja sabeu coses del màrqueting.

En un altre ordre de coses convidar-vos a tots i a totes a gaudir de les festes d’estiu d’Arenys de Mar. Gloria i Honor a Sant Zenon.