13 de desembre del 2011

Berlín



Aquest llarg pont de desembre, potser massa llarg i tot, l'he aprofitat per visitar de nou Berlín. Dic de nou ja que ara farà uns 30 anys que hi vaig ser, quan encara hi havia el famós mur que dividia la part oriental amb la occidental.

Berlín es l'exemple de ciutat que ha sabut transformar-se en el temps i renéixer de nou. El mur dibuixava una ciutat gris i freda on només els monuments la feien digne de contemplar.

Avui, Berlín, és una ciutat transformada, viva, moderna, exageradament atrevida i on la innovació cultural, artística però també empresarial es respira en cada racó de la mateixa.

La valentia i la innovació dels més joves ha fet de Berlín una ciutat de referència mundial. Crec però que el suport del Govern alemany a les iniciatives dels més joves ha contribuït a que sigui així.

Una altra cosa que em va sorprendre molt va ser l'arquitectura dels nous edificis. No m'estranya que els millor arquitectes del mon es barallin per transformar o construir edificis públics o privats. Per cert, la transformació soferta de la Postdamer platz o la reforma del Reichstag són dignes de veure, us ho recomano de veres.

L'esforç, el treball i la constància de la societat alemanya es palpa i molt en aquesta ciutat. Valors de ciutadania que han ajudat a transformar una ciutat com Berlín però també un país com alemanya.

Hi tornaré, segur. Espero que no hagi. d'esperar 30 anys més.

Acabat el viatge i arribat a Arenys vaig poder contemplar la brillant i inesperada, per alguns, victòria del Barça i amb un golàs del noi d'Arenys. Felicitats Barça i gràcies per fer-nos somiar!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina ciutat eh? Fascinant i preciosa. Bona descripció de Berlin l'ha que has fet al teu article!

Anònim ha dit...

Et recomano visitar Munich. També està preciós!