28 de juliol del 2009

Reflexions per fer aquest estiu

Aquest darrer bloc del curs polític proposa un conjunt de reflexions de cara al nostre futur més immediat.

Definitivament deixarem enrere el segle XX i ens submergirem en un nou món, el segle XXI, que ens portarà moltes novetats, en tots els àmbits. Canvia pràcticament la manera de viure, els costums, les maneres de relacionar-se, els valors... Hi ha un evolució tecnològica en marxa que no té aturador. Hem deixat enrere la tele de sempre per passar-nos a la TDT... Per a molts de nosaltres, com jo que sóc de la dècada dels 60 amb molt d’orgull, és realment un canvi espectacular.

Davant d’aquesta situació em pregunto i vull traslladar-vos la meva reflexió: On volem anar? Ja fa mesos el conseller Saura va encarregar l’elaboració d’un estudi sobre la felicitat, però el que jo he detectat últimament és que els catalans hem perdut l’alegria i per lògica la felicitat. La gent està trista i això no és bo ni per a la salut ni per a l’economia ni per al país.

Els properes mesos, sens dubte, seran difícils econòmicament parlant. La crisi econòmica no ha acabat, tot el contrari, encara no ha arribat el pitjor, i els que han de prendre decisions fugen d’estudi. Miren cap a altres indrets que res tenen a veure amb les solucions al problema més greu dels últims anys. Si la recuperació ha d’estar en mans de Zapateros, Corbachos, Montillas, Carods o Sauras, estem ben servits! Ja s’han carregat el país i acabaran amb el poc que queda...

Crec que durant aquest estiu i les darreries del 2009 és un bon moment per reflexionar sobre nous models polítics, models que millorin de manera eficaç la qualitat de vida dels nostres conciutadans. És això el que hauria de fer la política: solucionar problemes als ciutadans perquè, tot plegats, siguem feliços, estiguem alegres i tinguem bona convivència. Això que sembla tan senzill, milers de polítics de tots els colors acompanyats de centenars de milers de funcionaris, no som capaços de fer. Pensem-hi per veure què hi podem fer, entre tots.

Bon estiu a tothom

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els nostres consocis electorals, que de res més, es tornen a manifestar públicament ideologies pròpies i no pas comuns, perquè no nosaltres ens manifestem en les nostres ideologies para ir el que és unió i el que es CDC?
Jo i els que pugui representar dels membres d’unió a Alella per haver sigut membre fundador local i engrescar-los amb mi a fer d’Unió un partit representat al poble, no estem gens d’acord amb les idees independentistes d’en Felip Puig i tampoc en les idees d’avui de no pactar amb el PP de cap manera i si amb ERC.
Discrepem totalment, son nacionalistes, estimem el nostre país i les nostres costums però això no es contrari a també estima Espanya i considerar Espanya com el nostre país: Estimem Catalunya i estimem Espanya i a totes dues volem potenciar i fer créixer, valorem el caràcter de cadascuna de les regions i estimem a cadascun del seus homes i les seves riqueses individuals.
Tots els partits i ideologies tenen factors positius i negatius, es de mal polític tancar-se portes abans de qualsevol negociació, crec que arribat el cas, nosaltres podem ser la clau mestre juntament amb el PP o qualsevol altre, per la governabilitat d’Espanya i/o Catalunya. Arribat el cas es pot discutir, però tancar-se la porta del 50% dels vots espanyols es crear tensions i animadversions.
Jo no estic d’acord en compartir campanya electoral amb gent que pensa com el Felip Puig!
Demano que els líders del nostre partit es manifestin en contra i demano que el líder de CDC contradigui les paraules del seu secretari general.

Cayetano Alegre

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Hola, com ho puc fer per contactar amb tu. Estic fent un treball sobre la connexio ferroviaria entre Girona i l-alt Maresme i necessito informacio.
Disculpa les faltes d-ortografia i les errades, estic amb un teclat espatllat.
gr÷acies