4 de gener del 2012


Unes quantes reflexions per començar l'any...

En primer lloc deixeu-me que us desitgi un feliç any 2012 per tots vosaltres i pels que més estimeu. Diu la estrofa d'una cançó que m'agrada molt "si obres el cor durant les festes de nadal tindràs sort durant tot l'any". Doncs això, molta, molta sort.

Be, permeteu-me ara que us faci algunes reflexions sobre política general, la que ens toca de prop i la que ens queda un xic més lluny.

Al nostre país, tot just avui, el President Mas i el seu govern fa un any que van prendre possessió. La valoració que us pugui fer jo potser no serà la més neutral possible ja que, en la meva condició de diputat al Parlament per CiU, formo part d'aquest projecte polític i em sento co-particep de les decisions que es prenen.

Queda clar però que aquest Govern s'ha trobat un dèficit estructural i financer difícil de gestionar però que amb valentia i molt coratge s'estan assentant les bases per la recuperació del nostre país.

Es més aquesta valentia del Govern de Mas adquireix més valor ja que els antics gestors del Govern (Psc Icv i Erc) fan servir un cinisme polític i critiquen un govern que neteja el dèficit que ens han deixat ells. Aquesta manera de fer oposició i aquest cinisme que practiquen només fa que els ciutadans s'allunyin de la política. Crec que aquest 2012 haurien de canviar el xip i si no volen ajudar com a mínim haurien de callar. Seguim que no val la pena.

Molt dures de prendre han estat les mesures de reajustament en matèries tant sensibles com l'educació, la sanitat i les polítiques socials, però cal repetir que són molt necessàries per garantir en el futur l'estat del benestar.

D'altra banda i tot i que avui hàgim conegut una xifra decebedora sobre l'augment de l'atur a Catalunya, les polítiques per generar ocupació i de suport a l'emprenedor i a les PiMES són les correctes i segur que tindran resultats en el futur més proper.

Molt difícil es la situació, molt, però aquest govern es d'admirar per la seva valentia però també per que governa no de cara a la galeria sinó amb i de cara a tota, repeteixo tota, la gent que viu al nostre país.

Cal seguir caminant, no estem sols. La gent així ens ho va demostrar el passat 20N quan s'ens donava un suport majoritari i Duran i Lleida i CIU guanyaven per primer cop unes eleccions generals al nostre país.

Parlant del 20N. El PP va guanyar les eleccions i ja tenim al Sr. Rajoy de president del Govern Espanyol. Es d'hora per parlar d'aquest Govern i del seu President però crec que les autonomies, i no parlo de Catalunya, han de començar a posar-se les piles i fer esforços reals per reduir el dèficit (en Rajoy i te posada la mirada).

Catalunya ho ha fet, en Rajoy fins i tot ens va posar d'exemple durant la campanya electoral, però ho hem de seguir fent per no donar peu a que ens governin des de les Espanyes, que molts ho voldrien, ell potser també.

Bé, a veure com va. No sera gaire difícil superar en Zapatero, oi?

Per avui ja esta! Ja tenia el cuquet d'escriure.

Bon any 2012!