25 de febrer del 2010

UN FINAL DE FEBRER CALENT MALGRAT EL FRED.

Al febrer és normal que faci fred , el que no és tan normal és que la situació cada cop és més calenta a tots els nivells i la ciutadania em fa l’efecte que cada cop més trista, pot ser per això el Conseller Saura , va encarregar un estudi de la felicitat ??

Aquest cap de setmana a Arenys de Mar , hi ha hagut un increment important de la delinqüència a tots els nivells; des de punxades de rodes fins a robatoris amb ganivetada inclosa, espero que el Govern Municipal prengui les mesures que calguin per tal que la situació no es torni a repetir.

Per altra banda el passat dimecres 24 de febrer en el Parlament de Catalunya va tenir lloc un ple extraordinari per debatre la situació que estem patint de crisi econòmica, amb un resultat molt pobre, com sempre un Artur Mas que dominava els temes i el País i un José Montilla que, la primera part seguint el guió escrit, ha quedat demostrat que no hi ha lideratge ni projecte de país, però en el seu torn de rèplica va donar una imatge llastimosa del que ha de ser un President de la Generalitat , portant escrita i a trossos la seva intervenció de rèplica, perdent-se en les seves argumentacions i donant una imatge lamentable del que hauria de ser el primer nivell de la política Catalana.

A l’hora de la veritat Josep Maria Pelegrí va posar sobre la taula una sèrie de mesures perquè el Govern tripartit les valorés i si realment volien solucionar alguna cosa les aprovessin, temes com la no pujada del IVA, que afectarà a totes les economies l’hauran de pagar rics i pobres , aigua, llum, gas i consum des de aliments fins al que sigui, ho paga tothom.

I el que és més greu, un sector clau com és el turístic veurà com perd competitivitat en relació a altres destinacions incrementant els preus via IVA, i a ningú se li escapa la importància que té el turisme a la nostra economia i també que avui dia és un sector que encara sobreviu la greu situació econòmica actual, però amb ajuts com aquestos ho tindrà cada cop més difícil. I ara que parlem de turisme només recordar que aquesta setmana el ministre Sebastián , reconeixia la importància i l’èxit del projecte Turismo Senior , a la resta de Comunitats Autònomes de l’Estat Espanyol i que el nostre conseller Huguet va rebutjar i menysvalorar. I encara avui no admet que ajudaria al nostre sector turístic.

Un altre tema era el de reduir la morositat de les Administracions que puguin pagar a 30 dies, cosa que ajudaria a col•lectius de risc d’exclusió social, jubilats, empresaris i administracions com ara els Ajuntaments sinó que els hi preguntin, però no varem aconseguir el reconeixement del Govern tripartit cosa que era d’esperar.

La gran conclusió va ser la invitació del President Montilla a sumar-nos a l’Acord Estratègic, tot i que esperàvem alguna cosa més per part del Govern . Josep Maria Pelegrí va recordar que el dia 30 de setembre de l’any 2004, CIU va defensar una proposta de resolució en el debat de política general, que va ser rebutjada pel tripartit, en la qual s’especificava que atesa la importància que podria tenir pel futur de Catalunya l’Acord Estratègic, s’incorporés el cap de l’oposició i la totalitat de les forces polítiques representades en el Parlament en els treballs de l’esmentat Acord.

LA FRASE HO RESUMEIX TOT “ AVUI ACCEPTEM SUMAR-NOS A L’ACORD ESTRATÈGIC DEL QUAL VOSTÈS ENS VAN EXCLOURE L’ANY 2004”.

1 comentari:

Mercedes HVdP ha dit...

Muy interesante y muy bien escrito su artículo. Le felicito.

Señor, mis disculpas si esta no es la vía pero ignoro otra. Me interesaría que leyera esta entrada y su opinión: http://www.myklogica.es/2010/02/¿crisis-u-oportunidad

Gracias por su comprensión y entenderé perfectamente que deje este comentario sin publicar. Nada más lejos de mi intención que molestar, sólo saber.

Felicidades de nuevo por su artículo y un saludo.