29 d’octubre del 2010

Les set plagues de Catalunya

Aquests darrers set anys de tripartit han sigut un autèntic malson en tants aspectes que, per mal que em pesi, no puc deixar de comparar-los amb les plagues mítiques que van assolar l'antic Egipte. Podeu dir-me exagerat, però abans continueu llegint i,si més no, reflexioneu-hi:

1.- El mal finançament que el tripartit ha aconseguit per a Catalunya es tradueix en la primera plaga: l'aigua que es va convertir en sang.

2.- La sequera i les crisis de l'aigua recorden inevitablement a les granotes que van envair Egipte.

3.- L'increment de l'administració, la manca d'austeritat i la mala gestió de les finances públiques és, per a mi, d'una manera clara i inequívoca, la invasió de mosquits i puces.

4.- El 20% de pobresa, el 20% d'atur i el 40% d'atur juvenil podria abocar el nostre país a la pesta que va matar els ramats.

5.- La mala gestió davant dels incendis i les nevades equivaldria a la granissada d'aigua i foc.

6.- La incertesa davant del futur en què està instal·lada Catalunya són els dies de foscor que varen viure els egipcis.

7.- La mort del teixit productiu català és la mort dels primogènits.

Segons aquell relat bíblic, només després dels enormes patiments, el faraó va autoritzar que els israelites abandonessin Egipte. Si bé, he de reconèixer que en el cas d'Egipte van ser deu i no set plagues, confio i desitjo que els catalans evitem tres anys més de desolació. El poble té la paraula...

1 comentari:

Anònim ha dit...

la invasió dels mosquits i puces s'assembla més a la invasió d'immigrants musulmans que patim...