13 de juliol del 2011

Ai, Ai, Ai...

Tots som conscients que la situació econòmica per la que travessa Catalunya, Espanya i també la resta de països de la UE és d’una delicadesa preocupant. Concretament a Espanya, la situació és més delicada. Llegim a diferents mitjans de comunicació que la situació de Grècia pot arrossegar a una major pèrdua de confiança dels mercats financers amb països com Itàlia però també Espanya.
Catalunya està fent els deures i ho dic convençut. El president Mas i tot el seu equip de govern està liderant amb força i sense que li tremoli el pols, l’execució d’un seguit de mesures, que tot i ser en moltes ocasions impopulars serviran segur a mitjà termini per redreçar la situació econòmica del nostre país. El president Mas i el Govern Català han estat molt més valents que el Sr. Zapatero i el seu govern. Zapatero s’ha equivocat i ho sap. En Duran i Lleida, com a president del grup de CiU al Congrés dels Diputats feia temps que l’avisava i en moltes ocasions no va fer cas de les propostes del Grup Parlamentari que presideix. Ara sap que no hi ha marxa enrere. Europa ja no només el mira, ara l’assenyala.
Ara es temps de polítics valents. Zapatero serà recordat per amagar el cap sota l’ala quan el seu país més el necessitava. Zapatero ahir es va equivocar i molt. Zapatero ahir hauria d’haver convocat eleccions i no nombrar nous ministres. Espanya no pot estar més temps sense prendre decisions, allargant l’agonia i amb tot el mercat financer a l’espera.
Espero un gest de sensatesa de ZP, de fet son molts els que l’esperen. Convoqui eleccions ja i deixi que la democràcia segueixi el seu curs amb la major celeritat possible.
Deixeu-me que acabi el post d’avui felicitant a Omnium Cultural pel seu 50è aniversari. Espero que en facin 50 o 100 més i segueixin promocionant la llengua i la cultura catalana arreu.