26 de juliol del 2011

L’influencia del canvi de mil·lenni...

Molts us estranyareu pel títol del meu post d’avui però no faig més que posar per escrit una sèrie de reflexions que fa dies que volten pel meu cap.
 
Com bé sabeu ens trobem immersos en un canvi de mil·lenni i per tant, els canvis socials i econòmics son i seran protagonistes en aquests temps.
 
La humanitat es troba immersa en una època de canvis i transformacions constants. Canvis en el camp econòmic, social, cultural, però també en les migracions i l’equilibri territorial.
 
Cal molta consciència del moment que estem vivint per tal d’afrontar amb garanties el desenvolupament futur de la nostra nació, del nostre país, del nostre continent, del nostre món.
Les decisions que es prenguin avui tindran conseqüències en el futur més proper i en el futur de les noves generacions.
 
Tinc la sensació que no som del tot conscients d’aquesta situació i la classe política, en la que m’incloc, n’ha de prendre més consciència. Cal deixar de banda amb celeritat els debats estèrils i partidistes.
 
Les eleccions a Corts Espanyoles que s’acosten poden ser una oportunitat per tots. Cal un debat polític serè i rigorós i amb consciència del moment que vivim. Calen reformes i aquestes han de fer-se a consciència de les transformacions accelerades que com a societat estem patint.
 
Com ja he anat repetint en diverses ocasions cal consciència de la situació actual. Cal que els polítics estiguin a l’alçada de les circumstàncies i com molt bé va dir en Duran i Lleida, aquest passat dissabte, cal que pensem menys en les properes eleccions i més en les futures generacions.
 
No vull acabar el meu post d’avui sense expressar el meu condol i solidaritat al poble Noruec per les víctimes innocents que va causar el brutal atemptat terrorista perpetrat divendres en aquell país.
 
Aprofito també per desitjar-vos un bon estiu a totes i tots. Ha estat un any prou intens com per ser mereixedors d’unes curtes però sempre necessàries vacances. Això si, carregueu les piles ja que hem d’encarar amb il·lusió, passió i convicció la propera contesa electoral, una contesa electoral que pel bé de la situació que travessa el País s’haurien d’avançar el més aviat millor.