4 d’octubre del 2011

Una setmana interessant



Vaig començar aquesta setmana tant interessant, fa tot just vuit dies, tenint el plaer de representar a UDC a l'Alderdi Eguna, dia del Partit Nacionalista Basc.

El PNB va demostrar un any més que és el partit de referència a Euskadi i que els seus pilars ideològics són i seran de duradora vigència. Així ho demostren, any rere any, els milers i milers de simpatitzants i militants del PNB que s'apleguen en aquest acte.

Durant la meva curta estança per terres basques vaig poder comprovar també, entre d'altres coses, que la crisi econòmica es viu amb una intensitat si més no diferent. Aquesta crisi no perdona enlloc, però el País Basc potser per que viu d'allò que recapta, traspua uns certs aires de major suficiència econòmica que nosaltres i altres parts de l'Estat.

Aquest comentari que faig, és només això, un comentari. Però la sensació que vaig tenir és aquesta. Allà tot sembla diferent i la situació econòmica també. Tindrà alguna cosa a veure el concert econòmic? Crec que si, i tant.

Encara hi ha alguns que dubten del pacte fiscal que proposa CiU, que no ho facin i si ho continuen fent que passin uns dies per Euskadi.

Un apunt personal més. Cal recordar també que Euskadi té uns índexs d'immigració inferiors als nostres i potser per això no han hagut de sotmetre's a un sobresforç com nosaltres, per tal de garantir uns serveis bàsics dignes i a l'abast de tothom.


Per cert, vaig tenir el goig de viure en directe un partit a la Catedral del futbol, Sant Mamés. L'Altelic Club no va guanyar el partit però els seus seguidors poden estar tranquils, tenen equip i així ho van demostrar dies després en el partit contra el PSG francès.

A mitjan setmana vam viure el debat de política general que en el anterior post ja va quedar prou reflectit el que penso.

I ahir acabava la setmana assistint a la cloenda del Congrés d'ERC que va celebrar a Girona. Em va agradar molt el to conciliador, propositiu amb grans dosis de coherència del nou president, l'Oriol Junqueras. Espero que aquest nou repte que ara comença li vagi molt bé. Felicitats Oriol!