9 de novembre del 2011

Un discurs serè, enmig d'una campanya amb massa soroll

Un discurs serè, enmig d'una campanya amb massa soroll

Ahir, durant l'esmorzar organitzat pel Fòrum Europa-Tribuna Catalunya vam poder gaudir d'un discurs profund, serè i, sota el meu punt de vista, molt responsable del nostre candidat, en Josep Antoni Duran i Lleida.

Duran, al llarg del seu discurs va apel·lar a una cosa tan important i transcendental per l'esdevenir de la societat actual com són els valors i la ètica moral.

Alguns, segur, poden fer una lectura simple i potser no ho veuen com jo, però si te'l escoltes bé i el llegeixes entre línies veus que ahir Duran va apuntar idees molt importants per fer front a la crisi actual amUb valors, i si, potser amb valors espirituals, que van més enllà.

És important que algú i més enmig d'una campanya com aquesta, et parli de valors, d'ètica i de responsabilitat social. És important també que algú reivindiqui que necessitem un món que es nodreixi de comportaments i actituds diferents que evitin les injustícies socials en tots els camps i més en l'econòmic, on els malcomportaments ètics i morals, ens han evocat a una de les crisis més ferotges.

Una de les frases que va dir Duran que més hem va impactar va ser la següent: "Sense ser capaços de reflexionar sobre el comportament que han tingut les institucions i la societat no serem capaços de superar aquesta dilema històric en què ens trobem".

Té tota la raó. Potser si tothom reflexiones i fes una petita revisió de la seva escala de valors i i poses per davant la veritat, la justícia, el bé comú, la primacia de la moral, la vida com a valor suprem, la família, l'empresa, la llibertat exercida amb responsabilitat o el respecte per les persones, el món aniria molt millor del que va i la crisi que ens afecta seria més fàcil de superar.

Estaria molt bé que les noves generacions, els joves d'aquest país, és llegeixin aquest discurs i que hi reflexionin. De fet, si m'ho permeten, convido als professors de les Universitats Catalans que el llegeixin als seus alumnes.  Els joves seran els que, potser, podran canviar el món i la manera de fer actual.