2 de novembre del 2011

80è aniversari UDC


Goig, emoció, records...paraules que descriuen el que vaig sentir aquest passat dissabte durant el sopar commemoratiu del 80è aniversari del meu partit, Unió Democràtica de Catalunya.

Un miler de persones van voler ser partícips d'aquesta data tan assenyalada per a Unió. Aquesta presencia massiva de gent serveix per reivindicar amb força i ímpetu el paper del nostre partit en la societat catalana.

En aquest sopar, a banda de les intervencions que va haver-hi i que després us en parlaré, va servir per homenatjar a totes i tots aquells militants que fa 25 anys que militen al partit.

Personalitats tan importants com Nuria De Gispert, Joana Ortega i Josep Sanchez Llibre van rebre aquest reconeixement enguany, però no em vull oblidar d'aquells militants que també van rebre aquest reconeixement i que des del seu anonimat, han treballat incansablement durant 25 anys per Unió, pel país i per la seva gent.

També varem comprovar la gran unitat, sense discrepàncies internes, que viu Unió en l'actualitat. L'exemple el van donar el tres presidents del comitè de govern i tots els presidents dels consell nacionals vius, tallant junts el pastís dalt de l'escenari.

Ara, vull destacar algunes de les coses que en Duran i Lleida va dir durant la seva intervenció i que va servir per cloure l'acte.

En Duran va reivindicar el paper d'UDC des de l'any 31 i la defensa del nostre partit de la sobirania de Catalunya i la possibilitat d'aquesta d'exercir el seu dret a l'autodeterminació i l'opció de la confederació com a model d'organització d'Estat.

També però, va reivindicar altres valors de ciutadania que sempre ha defensat Unió com són la llibertat exercida amb responsabilitat, la solidaritat, l'autoritat, l'esforç o l'economia social i de mercat, l'humanisme i la justícia social com a valors vàlids dins el nou orde mundial.

En definitiva, Unió té lideratge, discurs, idees, valors i gent disposada a defensar-los durant 80 anys més!

Com a secretari d'organització que sóc d'Unió no puc acabar el post d'avui sense agrair la tasca i l'esforç d'en Miquel Puig, president de la comissió del 80è aniversari i totes les persones que han treballat per fer possible aquest sopar commemoratiu.